Het Licht Uit

En dan ineens gaat het licht uit. En je vindt jezelf voor de tv, kijkend naar een leuke film, met Audrey Hepburn en Gary Grant: Charade.
Je weet; het wordt nooit meer wat met deze dag,alle goede voornemens zijn de deur uit, niets in de tuin werken bij sterke wind 5 graden celsius, belachelijk!
Lekker op de bank, onder de oranje wollen deken, en HELEMAAL niets. Het innerlijk Licht op een waakvlammetje, en geen gedonder met vage schuldgevoelens, want had ik niet beter van dit of van dat; NEE.
Beetje surfen op het Net, beetje lezen; Laxness, The Fish Can Sing, vol met rare figuren die in het Reijkjavik van begin vorige eeuw op een zolder wonen, en elk hun eigen bizarre verhaal hebben. Laxness heeft met zijn oeuvre de Nobel prijs gewonnen, vorige eeuw, en kijk hem eens vrolijk zijn op de achterflap, wat een man, al lang dood natuurlijk, kon die schrijven!! Het schrijf plezier, spat zowat zijn graf uit!
Vanavond terug naar Den Haag, met de nachtboot, me dunkt dat is al meer dan genoeg "effort ". Ik ben zó relaxed dat ik het woord effort niet eens meer kan vertalen. Heerlijk!

Reacties